Двукратният световен шампион в WRC Себастиан Ожие предупреди съперниците си в първенството, че през тази година Фолксваген ще се представя още по силно. 31-годишният французин говори при представянето на новата кола на тима Polo R WRC във Волфсбрург.
 
Колата не само изглежда радикално променена с нова цветова схема и по-голямо задно крило, но е претърпяла и промяна в двигателя и трансмисията. От тима обявиха, че промяна има в близо 75% от състезателната кола, която доминираше в WRC в предишните две години. Новият сезон стартира през следващата седмица с Рали Монте Карло.
 
„Оптимист съм. Новата кола ще бъде по-добра от старата. Пилотите и инженерите работихме много здраво, тестовете минаха много добре. Свършихме много добра работа“, обяви Ожие.
 
„Като цяло новата ни кола е по-бърза и по-добра от тази, която ползвахме през 2014 г.“, добави съотборникът на световния шампион Яри-Мати Латвала.
 
Само Ожие и Латвала ще карат новата кола на Фолксваген в началото на сезона. Андреас Микелсен ще се състезава първоначално със старата и вероятно ще получи новата едва за четвъртия кръг от шампионата – Рали Португалия.