Себастиан Фетел се поздрави с четвърти успех от началото на сезона във Формула 1. Пилотът на Ферари триумфира в Гран При на Унгария и така увеличи преднината си в генералното класиране пред Люис Хамилтън на 14 точки. Германецът има 202, а пилотът на Мерцедес - 188.

Втори днес остана съотборникът на Фетел - Кими Райконен. Трети завърши Валтери Ботас, а зад него остана Люис Хамилтън.

Макс Верстапен с Ред Бул завърши 5-и, а в Макларън се зарадваха на отличната 6-а позиция на Фернандо Алонсо, докато съотборникът му Стофел Вандорн завърши 10-и и взе още една точка. Между тях завършиха Карлос Сайнц с Торо Росо и пилотите на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон.

Иначе днес цялото състезание мина под доминацията на Ферари. Фетел и Райконен стартираха от първите две позиции и до края не допуснаха да бъдат изпреварени.

Най-интересните моменти в надпреварата дойдоха след 46-ата обиколка, когато Валтери Ботас получи нареждане да пропусне съотборника си Люис Хамилтън пред себе си. Причината - британецът обяви, че е много бърз. След като бе пропуснат, той веднага след това подгони двете Ферарита, като бе на 3 секунди от лидера. 

Разликата обаче продължи да пада в следващите обиколки, като Хамилтън се приближи на секунда от Кими и на 2,3 от Фетел. Райконен се приближи до 0,6 секунди до Себ, който имаше проблеми със задните гуми. 

Хамилтън получи инструкции да атакува в следващите 5 тура, но не бе достатъчно близо, за да го направи. На Ботас пък бе казано, че Люис ще му върне позицията, ако не успее да мине пред Кими. След това толерансът бе удължен с още няколко обиколки, но Люис не можеше да притисне достатъчно Райконен. 

Това не се промени до края, като в самия край Хамилтън джентълменски върна позицията на Ботас, който пък бе притиснат от Макс Верстапен, но съумя да остави холандеца зад себе си.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1