Пилотът на Ферари Себастиан Фетел коментира представянето на тима и развитието на колата си през този сезон. Германецът призна, че през тази, за разлика от предишни години, колата му става все по-добра.

"Факт е, че в последните години нямахме особено добра кола и е факт, че в последните години не бяхме особено добри що се отнася до развитие на автомобила. Тази година е напълно различна история и ние продължаваме да се развиваме. Пробваме различни неща и виждаме, че разни хора ни копират, което е добър знак и свидетелства за успех.

Нормално е да има спадове и върхове, но не това е нашата цел - ние искаме да бъдем най-добрите на всяка писта, на която пристигаме, и работим върху тази цел. Имаме ясна представа от какво се нуждае болидът ни, а сега имаме и време да обърнем по-сериозно и спокойно внимание на това.

Аз съм напълно уверен, че в нашия екип работят правилните хора. Знаем как да създадем силна кола и усъвършенствахме двигателя си тази година, така че всичко върви в правилната посока", допълни Фетел.  

 Резултати, програма и класиране във Формула 1