Пилотът на Ферари Себастиан Фетел бе изключително разочарован след отпадането си на пистата "Марина Бей" в Гран при на Сингапур от календара на Формула 1. Германецът и Макс Верстапен и съотборникът на Фетел във Ферари Кими Райконен стартираха добре, но на спирането на първи завой последва масова катастрофа между трите болида.

„Така и не разбрах какво се случи. Нищо не видях. Стартирах не много добре и се придържах вляво, опитвайки се да изтласкам Макс. Видях само Верстапен отстрани, а следващото, което усетих беше Кими, който се вряза в мен. И Макс беше някъде там. Но не съм сигурен какво се случи. След това се обърнах да видя какво става, но болида ми така или иначе беше счупен и вече нямаше никакво значение. Това е. Ние не успяхме да покажем скоростта си, но съм сигурен, че ще имаме и други възможности”, заяви германецът.

"Сезонът не е приключил и борбата за титлата все още е жива. Няма да се предам до финала. Да, много съм разочарован от изпуснатия шанс за победа днес, но това е моторният спорт и всички ние живеем по този начин още от деца, състезавайки се с картинги. Искам да се извиня на отбора, които подготвиха изключително бързи болиди за мен и Кими. Предадохме ги и в края на деня останахме с нула точки. Трябва да забравим този уикенд и от утре да работим още по-концентрирано за следващото състезание", завърши Фетел.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1