Себастиан Фетел ликува в Гран при на Великобритания, постигайки втора победа в кариерата си на пистата "Силвърстоун". Люис Хамилтън, който потегли пръв, имаше проблеми, създадени му от Кими Райконен, но все пак успя да се пребори за второто място, а Ледения допълни Топ 3. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Звездата на Ферари Себастиан Фетел стартира отлично и поведе колоната. Зад него Валтери Ботас (Мерцедес) показа по-добра реакция от Кими Райконен и го изпревари, а Хамилтън изостана. В третия завой британецът остави достатъчно място на Райконен да влезе от вътрешната част, а финландецът блокира предна дясна гума, което доведе до сблъсък. В резултат от удара Хамилтън се завъртя, беше изхвърлен от трасето и се озова на последното място. Болидите на Райконен и Люис все пак бяха без поражения и продължиха в надпреварата. 

Инцидент на старта имаше и със Серхио Перес. Пилотът на Форс Индия също по чудо съумя да остане в състезанието след завъртане извън трасето и преминаване през рекламен банер. Единственият отпаднал на старта бе пилотът на Торо Росо Брендън Хартли, чийто механици до последно подготвяха колата му, за да се включи в състезанието.

До края имаше още две катастрофи, а големият печеливш от блъсканицата на "Силвърстоун" се оказа Фетел. За германеца това е 51-а победа в кариерата му във Формула 1.

Другата катастрофа дойде в 33-ата обиколка, когато Маркус Ериксон (Заубер) загуби контрол над задните си гуми и се заби с висока скорост в предпазните ограждения. Тежкият инцидент предизвика излизането на кола за сигурност, която доведе до нулирането на всички разлики до този момент. По тази причина Фетел, Райконен и Ферстапен влязоха отново в бокса, за да сложат гуми "софт", докато двете коли на Мерцедес останаха на трасето. Така Ботас се оказа начело, Фетел и Хамилтън - зад гърба му, следвани от Ферстапен, Райконен и Рикиардо.

Петнадесет обиколки преди края Ботас направи чудесен рестарт и отвори немалка преднина пред Фетел. Зад тях Хамилтън остана далеч и трябваше да се отбранява от Ферстапен, който за миг загуби четвъртото място от Райконен, но веднага съумя да си го върне. Само тур по-късно обаче колата за сигурност отново бе призована, тъй като Карлос Сайнц-младши (Рено) и Ромен Грожан (Хаас) взаимно се елиминираха. Испанецът опита рисково изпреварване в първия завой от външната му страна, а Грожан не успя да завие достатъчно добре и това доведе до отпадането на двамата. 

Пет обиколки преди края Ферстапен допусна грешка и се озова в чакъла, с което се смъкна до шестото място. Проблемите с болида на холандеца се оказаха твърде сериозни и в крайна сметка той отпадна от състезанието малко преди приключването му. Малко след това Ботас загуби битката с Фетел, който се промъкна от вътрешната страна на един от завоите. Гумите на финландеца бяха претърпели твърде много поражения след агресивната му защита, което позволи на Хамилтън да излезе втори. Три обиколки преди края Райконен също с лекота се справи със сънародника си от Мерцедес. Ледения опита да догони Хамилтън, за да направи победата на Ферари двойна, но Люис удържа натиска. 

ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2018 НА ФОРМУЛА 1