Германският пилот на Ферари Себастиан Фетел бе най-бърз в последната трета свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на САЩ от календара на Формула 1. Той трябва да гони първа позиция в квалификацията, тъй като бе наказан с три места за стартовата решетка в неделя заради недостатъчно намалена скорост по време на червен флаг в първата тренировка.

Втори остана съотборникът на германеца в Скудерията Кими Райконен с едва 46 хилядни изоставане, а трети с 73 хилядни зад Фетел се нареди лидерът в генералното класиране при пилотите Люис Хамилтън с Мерцедес. Британецът води във временното класиране с 67 точки пред Фетел и ако запише 8 точки повече от него в утрешното състезание, ще триумфира като шампион в Тексас.

Другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас беше по -бавен от съотборника си и остана четвърти. Макс Верстапен и Даниел Рикардо заеха пето и шесто място с Ред Бул. Десетката допълниха Шарл Леклер със Заубер, Серхио Перес с Форс Индия, Карлос Сайнц - младши с Рено и Ромен Грожан с Хаас.

Квалификацията започва в полунощ българско време заради провеждането на концерт на американската музикална звезда Бруно Марс в Остин.

ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2018 НА ФОРМУЛА 1