Фенове и представители на Scuderia Ferrari Clubs от цяла Европа се събраха в Музея на Ферари в Маранело за откриването на изложбата "Михаел 50" за 50-ата годишнина на известния пилот на Формула 1 Михаел Шумахер.
 
Единственият засега седемкратен световен шампион постигна едни от най-големите си успехи с екипа на Ферари. Затова Скудерия почете легендата със специална изложба за юбилея му.



Събитието напомни впечатляващите постижения на Шуми и бе знак на благодарност за направеното от него в годините назад.

Музеят на Ферари отдаде почит като показа различни видеоклипове, атрибути и няколко от колите на седемкратния световен шампион.
 
Пред феновете беше представена и по-малко известната страна на Шумахер, като разработчик на автомобили. След като напусна Формула 1, немският пилот остана във Ferrari, за да разработи редица пътни автомобили, като например 430 Scuderia през 2007 г. и Ferrari California през 2008 г.

През декември 2013 г. по време на ваканцията си в Мерибел Михаел Шумахер претърпя сериозен ски инцидент. Тогава пилотът падна и удари главата си в скала под снега. Той получи тежка черепно-мозъчна травма и се наложи да бъде приведен в състояние на изкуствена кома от лекарите в Гренобъл.

След като се събуди Шумахер бе преместен в клиника в Лозана, а от есента на 2014 г. се възстановява в семейната къща край Женевското езеро.