Два от отборите във Формула 1 ще се състезават официално с нови имена през настоящата 2019 година.

Рейсинг Пойнт е новото име, под което ще се подвизава Форс Индия. Тимът, чийто собственик е канадаски консорциум, ръководен от милиардера Лоурънс Щрол, сподели по-рано през декември, че новото име е само временно.

Припомняме, че Форс Индия изпадна в администрация миналия юли, след като акциите бяха продадени на Щрол, чийто син Ланс ще кара за тима през новия сезон. Той прекара две години в Уилямс. Форс Индия бе собственост на Вижай Малуя и индийската компания Сахара Груп и успя да оцелее финансово заради наградни фондове и спонсорства. Рейсинг Пойнт, чийто друг пилот е мексиканецът Серхио Перес, ще представи официално новия си болид в Торонто на 13 февруари.

От новия сезон Заубер се преименува на Алфа Ромео Рейсинг и ще бъде като заводски екип на италианския концерн. Така тимът от Хинвил ще получава 10 млн. евро повече от производителя Алфа Ромео, съобщава racefans.net. Според източници на изданието, поемането на отбора под шапката на Алфа Ромео ще струва на производителя общо 30 млн. евро при 20 млн. до миналата година, когато компанията беше само главен спонсор на създадения от Петер Заубер тим. Заубер вече няма да се съдържа в името на тима. Името на компанията обаче остава Заубер Моторспорт.

Международната автомобилна федерация (ФИА) публикува списъка с участниците за новия сезон и пилотите: