Пилотът на Ферари Себастиан Фетел беше лишен от третото си място в Гран При на Мексико. Той получи наказание от 10 секунди заради опасно шофиране и се срина на пета позиция в крайното класиране.

Това позволи на Даниел Рикардо да се сдобие с място на подиума, а съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен се оказа четвърти. Освен това Рикардо излезе на трето място в класирането за сезона. Фетел получи и допълнителна санкция – две наказателни точки в състезателния му лиценз.

Себастиан Фетел завърши трети в състезанието на „Аутодромо Ерманес Родригес“ след пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг. Верстапен пресече трети финалната линия, но беше наказан с 5 секунди заради пресичането на завой в края на надпреварата. Така холандецът беше лишен от място на почетната стълбичка, на която се подготвяше да застане.

По време на самото състезание Фетел изрази бурно по радиото недоволството си от опасното шофиране на Верстапен и директорът на Грин При на Мексико Чарли Уайтинг трудно удържа войната на думи между германския пилот и Ред Бул. Освен това състезателят на Ферари обиди и Фелипе Маса от Уилямс, който му оказваше съпротива в битката за петото място в течение на надпреварата.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1