Със сигурност едва ли има фен на Формула 1, който да не се интересува живо от състоянието на легендата  Михаел Шумахер. Той удари тежко главата си в камък по време на ски-ваканция в Мерибел през 2013 г. и оттогава рядко излиза актуална информация от семейството му за здравето му. 

Много медии правят редовни опити да се доберат поне до трошичка информация, но близките на Шуми пазят ревниво в тайна състоянието му. А в крайна сметка говорителката на семейството му Забине Кем разкри защо все пак е наложено такова медийно ембарго около бившия германски пилот. 

Причината е, че още преди тежкия инцидент Шуми е искал просто да изчезне от публичното пространство и да живее спокоен живот. Тя е заявила това неофициално пред репортери на организирано събитие преди две години, но чак сега думите ѝ придобиха популярност заради английските таблоиди. 

"Като цяло медиите никога не са имали достъп до личния живот на Михаел и жена му Корина. Когато той ходеше в Швейцария на почивка, там никой не го третираше по различен начин, беше си обикновен човек. Един път, когато си говорехме дълго и обстойно с него, той ми обяви, че мечтата му е просто да изчезне от публичното пространство."

"Тогава ми каза: "Може да не ми звъниш в следващата една година, аз просто изчезвам". Мисля, че тайното му желание беше това да е възможно да се случи един ден. Точно затова и сега искам да уважа желанията му и да не позволя никаква информация от семейството му да изтича в публичното пространство", обявила Кем, цитирана от "Мирър" и "Сън". 

В момента Шуми се възстановява в имението си в Женева, като неотлъчно до него е съпругата му Корина. Той е заобиколен от екип от множество лекари, светила в сферата си, като според неофициални данни лечението му струва от порядъка на 150 хил. евро седмично.