Състезателя по автомобилизъм Григор Григоров, който стана носител на Европейския рали трофей на ФИА (Балканска зона) в клас ERT3 и в клас Джуниър за 2017 г, не би могъл да стигне толкова далеч, ако зад гърба му не стоеше безрезервната фифансова подкрепа на Нели Беширова. Благодарение на нея екипажът на Grigorov Racing Team завърши втори в европейския рали тур (TER) – в Антиб Кот Д‘Азюр във Франция.

Дамата, която работи плътно с УНИЦЕФ и СОС Детски селища, отпуска стипендии за образованието на децата на свои служители, но как и защо е решила да подкрепи спорт, твърде далеч от нейния бизнес.

„За да тръгна да помагам на някого, впечатление ми прави ако се е развил до някакво ниво, направил е нещо, не стои, не мрънка, не се вайка, а полага усилия. Важно е и възпитанието. Една жена е красива, когато е добре възпитана. За мъжа също е особено важно. Когато дойдоха за спонсорство, пожелах да се запозная със състезателите. Григор е младо, симпатично, амбициозно, но не свръхамбициозно момче. И безумно възпитано. Спазваше дистанция, знаеше доколко, как и какво да говори и кога да мълчи. Каза си мечтите. Разказа ми как се вижда след една, и след пет години, ако постига предначертаните цели.

Тогава му заявих: „Компанията ни за електроенергия е млада, на три години и е важно да помага на успешни хора. За нас, за екипа и за вас. Той ме изгледа с прекрасните си очи и каза „Госпожо, аз ще положа всички усилия”. И аз си помислих „Това е моят човек!”. Увеличих бюджета, който фирмата беше определила за спонсорство. Когато на следващото състезание колата му се счупи, той дойде и каза, че мога да се откажа, но аз му отвърнах: „Не е важно колко пъти човек е падал, а колко бързо е станал и е продължил”.

Григор заяви, че има амбиция да постигне много повече и ми стана приятно - реално, възпитано момче с голямо бъдеще. Животът е направен за семейните хора. Той си има приятелка, от добро семейство е, виждам колко е фокусиран в това, което прави и съм убедена , че това дете ще има страхотни постижения тепърва”, убедена е Нели Беширова.