Монтана завърши лагера си в Банско с равенство 1:1 в контролна среща с местния тим. Треньорът Явор Вълчинов използва проверката, за да види в игра дошлия на проби халф Бери и петима тийнейджъри.

22-годишният французин се отличи с няколко добри отигравания и показа, че не се притеснява да стреля към вратата. Бери пропусна да се разпише в 14-та минута, когато бе оставен непокрит във вратарско поле, но стреля над целта. Резултатът откри Свилен Щерев, който в 21-ата минута комбинира с Борислав Дамянов по дясното крило, нахлу в наказателното поле и с диагонален удар изпрати топката в мрежата.

Домакините от Банско изравниха в 56-та минута след грешка в защитата, от която се възползва Тодоров и с удар в обратния ъгъл направи 1:1. До края на мача футболистите и от двата отбора изпуснаха по няколко положения за гол. В 67-та мин. сръбският вратар на Монтана Неманя Шчекич изби силен удар от фаул, при който топката отиваше под гредата. Четвърт час преди края Владимир Айтов бе съборен в наказателното поле на домакините, но от бялата точка Мирослав Антонов-Чилика не успя да преодолее стража на Банско.

Така Монтана завърши летния си лагер в Банско, на който бяха изиграни пет мача. Тимът на Явор Вълчинов записа две победи (9:0 над Пирин Гоце Делчев и 4:2 с Ботев Враца), две равенства (1:1 със Септември София и 1:1 с Банско) и една загуба (1:4 от Витоша Бистрица). След последната контрола играчите на Монтана получиха три дни почивка, а в понеделник започват подготовка за старта на сезона във Втора лига. В първия кръг тимът от стадион „Огоста“ гостува Оборище (Панагюрище) на 22 юли от 18:30 часа.

Пълната програма на Втора лига