Ферарио Спасов се завърна отново в Монтана. 55-годишният спец прие да води отбора след като Явор Вълчинов подаде оставка. Това стана няколко часа след загубата с 0:1 от Черноморец (Балчик). Феро веднъж вече бе начело на тима от "Огоста". През сезон 2014/2015 той изведе отбора до първото място в „Б” група, а под негово ръководство Монтана записа и най-голямата си победа в елита - 6:0 над Ботев (Пловдив). В началото на ноември обаче Спасов подаде оставка след серия от загуби, последната от която у дома от Черно море с 0:4 го накара да си тръгне. 

„Смятам, че взехме правилно решение. При Ферарио отборът направи впечатляваща серия от мачове без загуба и записа авторитетни победи над ЦСКА и Левски в турнира за Купата на България. Той е опитен специалист и коректен човек, и се надявам под негово ръководство отборът да започне да печели и на чужд терен”, коментира пред "Червен картон" кметът на Монтана Златко Живков преди да отлети за САЩ, където ще присъства на дипломирането на сина си Орлин. 

В Монтана Ферарио Спасов ще работи отново с доцент Михаил Мадански, с който бяха тандем и преди две години. Самият Мадански се завърна отново на работа в клуба на поста спортен директор преди началото на сезона. Новият наставник на монтанци ще бъде официално представен пред отбора във вторник, когато е първата тренировка за новата седмица. Тогава ще стане ясно и с какъв екип ще работи Феро.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018​

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ВТОРА ЛИГА