ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо регистрира уникални постижения още в първия си мач на световното първенство по футбол в Русия. Капитанът на европейския шампион реализира два гола във вратата на Испания само за едно полувреме в иберийското дерби от група „B“ на Мондиала. Петкратният и актуален носител на "Златната топка" се разписа още в 4-ата минута от дузпа, която сам си изработи, след като бе препънат от съотборника си в Реал (Мадрид) Начо Фернандес, а в 44-ата минута отново изведе „мореплавателите“ напред в резултата след груба грешка на вратаря Давид Де Хеа.

Това са първите голове на Роналдо срещу Испания, срещу тим от Европа на световни първенства и срещу отбор, който е ставал световен шампион. Португалецът за първи път отбелязва и два гола в един мач на световни финали, както и за сефте вкарва две попадения на един Мондиал.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Още с първото попадение на мача в Сочи Роналдо изравни постижението на три легенди – Краля на футбола Пеле (1958-1970 с екипа на Бразилия), Уве Зелер (1958-1970 за ФРГ) и Мирослав Клозе (2002-2014 за Германия), които също имат голове на четири поредни световни първенства.

Звездата на Реал (Мадрид) реализира дебютното си попадение на Мондиал 2006 в Германия при успеха с 2:0 над Иран. Четири години по-късно той отбеляза едно попадение при разгрома със 7:0 над Северна Корея, а през 2014 година вкара за успеха на португалците с 2:1 над Гана.

Португалецът е и първият футболист в историята, който има голове не само на четири поредни световни първенства (б.р. общо 5 попадения в 14 мача), но и четири поредни европейски първенства - 2004, 2008, 2012 и 2016 г. (б.р общо 9 гола в 21 мача). Роналдо вкарва и два гола в турнира за Купата на конфедерациите миналото лято в Русия.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ