ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!  

Фенове на Бразилия и Аржентина се клаха с мачетета преди старта на Световното първенство в Русия. Драматичните събития обаче са от Бангладеш, където местният град Мадаргаж явно е разделен между двата латино гранда.

Боевете са довели до тежки наранявания на мъж и сина му, които са в болница с опасност за живота, а 12-годишно момче загина при опита си да закачи знаме на Бразилия на електрически стълб.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Провеждат срещи, на които си организират боеве. Напрежението е огромно", коментира шефът на полицията в града Мохамад Рафик пред АФП.

В страната обмислят забрана на продажбата и показването на всякакви чужди знамена по времето на Мондиала.

"Това е комплекс за малоценност. Много хора в Бангладеш не знаят къде се намират Бразилия и Аржентина, нямат кръвна, езикова или всякакъв вид връзка с тях, но ги харесват, защото знаят, че са силни", коментира местният професор по социология Нахал Карим.

Спортният журналист М.Кайзер обясни причината за конфликтите.

"Пеле е добре познат у нас. Има го в учебниците, така че е нормално хората да го знаят и да харесват Бразилия заради него. След 1986 година обаче много хора заобичаха Аржентина заради Марадона. Мисля, че тогава започна съперничеството между феновете на двата отбора у нас", допълни Кайзер пред АФП.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ