Испанската футболна федерация отложи с един час предвидената за днес пресконференция на националния селекционер Хулен Лопетеги. Причината за това е неизвестна, но още повече засили слуховете, че 51-годишният баск може да бъде уволнен часове преди началото на Мондиал 2018.

Както е известно, вчера Реал (Мадрид) назова бившия вратар като новия си треньор на мястото на напусналия Зинедин Зидан. Новината за евентуално предстоящо уволнение на Лопетеги беше съобщена първо от авторитетния италиански журналист Танкредо Палмери в „Туитър“.

Испанските медии вече публикуваха вероятните наследници на Лопетеги начело на „червените фурии“. Това са селекционерът на младежкия национален отбор Алберт Селадес, спортният директор на футболната федерация Фернандо Йеро, бившият треньор на Барселона Луис Енрике, треньорът на Лас Палмас Пако Хемес, бившият треньор на Еспаньол Кике Санчес Флорес, наставникът на Бетис Кике Сетиен, екстреньорът на Малага Мичел и мениджърът на Нотингам Айтор Каранка.

Хулен Лопетеги има договор с националната федерация до 2020 година и за това Реал (Мадрид) ще трябва да го откупи срещу 2 милиона евро. Както е известно, „червените фурии“ са в Група „В“ на Мондиал 2018 заедно с Португалия, Мароко и Иран.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ