Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Петкратният и актуален носител на „Златната топка“ Кристиано Роналдо издуха големите си конкуренти на зеления терен Лионел Меси и Неймар във вота на феновете. Въпреки че Португалия отпадна още на 1/8-финалите, 33-годишният нападател попадна в идеалния тим на ФИФА за Мондиал 2018 в Русия като един от тримата нападатели по схемата 4-3-3, избрана също предварително от привържениците. Аржентинската звезда Меси също отпадна с „гаучосите“ в първия кръг от фазата на елиминациите, а бразилецът приключи участието си на 1/4-финалите, където Селесао бе отстранен от Белгия (1:2).

Само двама от световните шампиони с Франция попаднаха в състава – Килиан Мбапе заедно с Роналдо и голмайстора на турнира Хари Кейн (Англия) в атаката, както и Рафаел Варан, който е включен в защитата с Тиаго Силва (Бразилия), Диего Годин (Уругвай) и Марсело (Бразилия).

Гласуването започна на 29 юни и завърши в последния ден на турнира - 15 юли. До 2010 година ФИФА избираше идеалния отбор на всеки Мондиал с помощта на журналистически вот, но от Мондиала в ЮАР от централата в Цюрих решиха да се доверят на мнението на феновете.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Във вота участваха над 129 хиляди души или поне толкова уникални IP-адреси. Най-много гласове е получил капитанът на Хърватия Лука Модрич (65 177). Халфът на Реал (Мадрид) беше определен и за най-добър футболист на турнира, след като „шахматистите“ играха на финала и загубиха с 2:4 от Франция. Второто място остана за бразилеца Филипе Коутиньо (59 093), а трети е Мбапе с 54 325 гласа. Кристиано Роналдо, който вече е футболист на италианския шампион Ювентус, е на девето място с 31 хиляди вота.

Идеалният отбор на феновете по схема 4-3-3: Тибо Куртоа (Белгия), Рафаел Варан (Франция), Тиаго Силва (Бразилия), Диего Годин (Уругвай), Марсело (Бразилия); Лука Модрич (Хорватия), Филипе Коутиньо (Бразилия), Кевин Де Бройне (Белгия); Килиан Мбапе (Франция), Хари Кейн (Англия), Кристиано Роналдо (Португалия).

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ