ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Стана ясна причината за запаления самолет на Саудитска Арабия, с който „зелените соколи“ се придвижваха до Ростов на Дон за предстоящия в сряда мач срещу Уругвай от Група „А“ на Мондиал 2018.

Авиокомпания „Россия“, която е извършила полета, обяви, че при захода за приземяване на рейс FV1007 от Санкт Петербург до Ростов на Дон на самолет А319 се е получило нарушение на работата на един от двигателите. Причината за това е попадане на птица в двигателя на летателната машина.

„Приземяването на лайнера е протекло в стандартен режим. По време на полета не е обявявана тревога. Информацията за пожар, възникнал на двигателя, не съответства на истината“, обявиха от „Россия“.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Футболната федерация на Саудитска Арабия увери своите фенове, че всички членове на националния отбор се намират в безопасност.

Същото стори и капитанът на „зелените соколи“ Усама Хавсави в „Туитър“: „Вече сме в хотела. Пристигнахме здрави, цели и невредими. Имаше лека повреда на самолета.“

Халфът Хатан Бахбити също обяви случилото се за незначителен инцидент.

Акспертът на националната авиокомпания „Аерофлот“ Руслан Гусаров обясни, че двигелят на самолет може да се запали в два случая: при вътрешен удар, който нарушава целия механизъм на двигателя, или при попадането в него на птица.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ