ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Валентина Милетич определено е сред най-красивите хърватки, а нейни снимки впечатляват феновете по цял свят. Тя е спортна журналистка и е водеща на радио предаване в родината си. 27-годишната русокоса красавица се съгласи да отговори на въпросите на БЛИЦ СПОРТ за представянето на Хърватия на световното първенство в Русия, както и очакванията ѝ за полуфинала с Англия.

- Какво е чувството да си сред топ 4 на най-силните отбори в света?
- Страхотно е да бъдеш сред най-добрите четири отбора на световното първенство. Чакахме цели 20 години за това. Сега имаме шанс да отидем на финал и да се борим за титлата. Усещането е неописуемо. Цялата страна е в еуфория, невероятно е! Трудно може да се обясни с думи как се чувства цялата ни нация. Трябва да си тук, за да го усетиш. 

- Очаквахте ли такова представяне от националния отбор на Мондиала в Русия?
- Да! Винаги съм оптимистично настроена и знам, че имаме страхотни футболисти, които играят огромна роля в някои от най-добрите клубни отбори в света. Може би досега ни липсваше някой, който да ги обедини, да им вдъхне увереност и позитивизъм. И когато чух първата реч на Златко Далич усетих, че това е правилният човек. Наистина прави всичко с голяма страст и запалва всички в отбора със своята страст.

- Какво очаквате да се случи в мача с Англия?
- Просто е - не ме интересува как ще играем, не ме интересува с кои играчи ще сме на терена или дали ще играем красив футбол. Интересува ме и очаквам само едно - да вкараме един гол повече от Англия.

- Какви са силните страни на хърватския национален отбор?
- Имаме страхотни играчи, невероятен вратар, но... Най-силната ни страна не са индивидуалностите, а колективът. Играчите се разбират страхотно. Комуникацията помежду им е наистина много добра. Отношенията между най-добрите играчи и дори последния на резервната скамейка са отлични. Другото основно е характерът и силната психика. Всички наши футболисти са много силни психически и знаят, че Хърватия може да победи всеки един отбор в света.

- Кой е любимият ви футболист?
- Нямам любим футболист, наистина. Подкрепям всички и всеки, който е на Мондиала заслужава да бъде там.

- Кой отбор ще стане световен шампион?
- Вярвам, че това ще бъде Хърватия! Готови сме! Казах вече за характера на този отбор и силата, която притежава. Мисля, че всеки един в нашата страна вярва, че ние ще вдигнем световната титла!

- Била ли сте някога в България и познавате ли някого от нашите спортисти?
- За съжаление не съм била във вашата страна, но обичам да посещавам нови места и се надявам скоро да имам възможност да ви посетя. Знам кой е Димитър Бербатов. Но най-силно съм запозната с Григор Димитров. Обичам тениса и гледам много мачове. Смятам, че той е един от най-добрите играчи в света.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ