Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Хърватия и Англия се изправят във втория полуфинал на Мондиал 2018 и ще определят съперника на Франция на финала в неделя. Двата отбора са амбицирани да извървят пътя до мача за световната титла, което ще е първи такъв в историята на хърватите и втори за „трите лъва“ след 1966 година, когато стават световни шампиони.

За последно англичаните играха полуфинал на Мондиал`90, когато загубиха от бъдещия шампион ФРГ след дузпи. Предишният път, когато Хърватия беше част от Топ 4 на световния футбол, е през 1998 година. Тогава тимът на Мирослав Блажевич отстъпи с 1:2 на Франция, която след това спечели титлата.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Днешният мач на „Лужники“ се очаква да бъде сблъсък на креативния гений на Лука Модрич и смъртоносните статични положения на Англия. Малко повече от поливаната голове на Мондиал 2018 паднаха именно от такива ситуации, а по терените в Русия няма отбор, който да се е възползвал от тях от „трите лъва“.

Играчите на Гарет Саутгейт вкараха пет гола след корнери и свободни удари, както и три от дузпи. Тази статистика е поредната предпоставка за определянето на Англия като фаворит за световната титла. Последните три отбора, които вкараха три или повече голове след корнер на един мондиал, в крайна сметка спечелиха титлата – Франция (1998), Италия (2006) и Германия (2014).

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ

Резултат с изображение за Hrvatski nogometni savezХЪРВАТИЯ – АНГЛИЯ

Днес от 21:00 часа БНТ 1 и БНТ HD
Москва, „Лужники“
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 Хърватия: Субашич, Вида, Ловрен, Чорлука, Стринич, Ракитич, Брозович, Ребич, Модрич, Перишич, Манджукич
Контузен: Върсалко
Наказани: няма

 Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Трипиър, Хендерсън, Али, Йънг, Стърлинг, Лингард, Кейн
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс: 8 мача, 2 победи за Хърватия, 1 равенство, 4 победи за Англия, г.р. 10:18