Халфът на английския национален тим Джордън Хендерсън се надява „трите лъва“ да спечелят две победи до края на световното първенство в Русия и да триумфират като шампиони. Те излизат утре срещу Хърватия на „Лужники“ във втория полуфинал от 21:00 часа българско време.

"Мисля, че трябва да се съсредоточим върху това, което трябва да направим в следващия мач, а не върху историята. Предстои ни изключителна важна среща и допълнителна мотивация не ни трябва. И преди националния отбор е печелил големи мачове, в това число през 1966 година, когато Световното първенство е било в Англия. Надявам се през тази седмица ние да вземем още две победи. Опитвам се да бъда лидер, но искам да побеждаваме като отбор. Един войн на терена не е достатъчен. Давам всичко от себе си, както и съотборниците ми, за да вървим напред", сподели полузащитникът.

"Хърватия има силни футболисти, много добър отбор. Особено се отличава средната линия. Играл съм няколко пъти срещу Лука Модрич и той може би е най-добрият полузащитник, срещу когото съм се изправял. Познавам добре и Деян Ловрен, с когото сме съиграчи в Ливърпул. За мен той има всичко, което трябва, за да бъде един модерен защитник. Той е страхотен човек и добър приятел и извън терена", допълни Хендерсън.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ