ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Звездата на английския национален отбор Хари Кейн определено пише история на Мондиала в Русия. Преди дни нападателят каза, че е мотивиран да задмине Лионел Меси и Кристиано Роналдо и ето, че започна да блести на Световното.

Кейн вкара хеттрик на Панама, с което се нареди го легендите Гари Линекер и сър Джеф Хърст. Британецът изравни и френската легенда Жуст Фонтен, тъй като той досега бе единственият с 5 гола в първите два мача в турнира.

Интересното е, че на днешния ден преди 60 години Краля на футбола Пеле също бележи хеттрик за Бразилия, а "селесао" става шампион на Мондиала в Швеция през 1958, което се приема като знак от съдбата от някои фенове на "трите лъва" в социалните мрежи.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Друг интересен факт около днешното представяне на Кейн срещу Панама е това, че той е първият след Грегож Лато (1974), който вкарва поне по два гола в първите си два мача.

Англия пък е сред петте отбора, които вкарват 5 или повече гола през първото полувреме на мач от Световно първенство, като последният случай е на Германия - Бразилия през 2014 година. Поводи за оптимизъм на британците дава и това, че Англия вкарва 4 или повече гола и на финала на Световното през 1966 година (4:2 срещу Германия), когато вдига трофея.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ