Тази вечер от 20:00 часа Лудогорец гостува на Хофенхайм в среща от последния кръг на груповата фаза от Лига Европа. Двубоят на "Райн Некер Арена" е от изключително значение за "орлите", които гонят класиране на 1/16-финалите в надпреварата.

Българският шампион заема към момента второто място в група "С" с актив от 8 точки и се нуждае от победа или точка, за да гарантира участието си в турнира и напролет. Истанбул Башакшехир е 3-и с 5 точки и има шанс да измести разградчани, ако тази вече спечели домакинството си на Брага, а тимът на Димитър Димитров загуби в Германия.

Днешният съперник на Лудогорец - Хофенхайм, няма шанс за класиране и се очаква да излезе довечера с голяма част от резервите. Въпреки това никой в лагера на "орлите" не се заблуждава, че мачът ще е лесен. Поради тази причина се очаква Димитър Димитров да заложи на защитна игра, с цел да сведе до минимун грешки пред собствената врата.

На вратата за Лудогорец ще започне Ренан, а пред него ще действат Натанел, Козмин Моци, Игор Пластун и Сисино. Халфовата линия на "орлите" ще бъде наситена и в нея ще се подвизават Абел Анисе, Светослав Дяков и Горалски. Пред тях ще застане Марселиньо, а с атакуващи функции ще бъдат натоварени Мисиджан и Лукоки.
 

Резултат с изображениеХОФЕНХАЙМ - ЛУДОГОРЕЦСвързано изображение
днес от 20:00 часа по БНТ и БНТ HD
Хофенхайм, "Райн Некер Арена"
Съдия: Орел Гринфелд (Израел)

Вероятни състави:

Хофенхайм: Щолц, Зюли, Касерабек, Хюбнер, Паслак, Грилиш, Гайгер, Шулц, Хак, Амири, Гнабри
Контузени: Пош; Наказани: Няма
Треньор: Юлиан Нагелсман

Лудогорец: Ренан, Натанаел, Моци, Пластун, Сисиньо, Анисе, Горалски, Дяков, Лукоки, Марселиньо, Мисиджан
Контузени: Вл. Стоянов; Наказани: Няма
Треньор: Димитър Димитров 

Любопитни факти:
*Хофенхайм е отбелязал гол във всичките си 7 мача в евротурнирите този сезон, но има само една победа и едно равенство.
*Лудогорец няма загуба в 5 поредни мача като гост в турнира - 4 победи и 1 равенство
* Българските отбори имат само 2 победи при гостувания в Германия. През 2001 Литекс побеждава с 2:0 Унион (Берлин), през 2005 ЦСКА печели с 1:0 срещу Байер (Леверкузен).

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА