Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Унгарският шампион МОЛ Види, известен преди като Видеотон, записа убедителна победа на старта на новия сезон в местния шампионат. Тимът на Марко Николич разби Кишварда Мастър Гууд с 4:0. Мачът се игра във Фелчут.

Бившият сръбски национал Данко Лазович, известен с престоите си във Фейенорд, Витес, ПСВ Айндховен и Зенит, спечели дузпа за тима си в 12-ата минута, но ударът на Марко Шчепович беше спасен от бразилския вратар на гостите Фелипе.

Пет минути по-късно Лазович откри резултата, когато от точката на дузпата засече центриране отдясно на Лоик Него. В 36-ата минута Марко Шчепович удвои след нов хубав пробив на Него отдясно. Две минути преди почивката Роланд Юхаш също беше точен. От вратарското поле той засече центриране на Данко Лазович от фаул отляво.

През второто полувреме Фелипе направи две важни спасявания за Кишварда, а вратарят на домакините Адам Ковачик за малко да сътвори гаф. Той не се намеси добре при далечен удар и топката отиваше към вратата му, но успя да поправи бързо грешката си.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В 77-ата минута стражът на гостите парира далечен удар на Ищван Ковач. В добавеното време на мача МОЛ Види стигна до заслужен четвърти гол. Отдясно Бенче Шош подаде по земя успоредно на вратата, а Стефан Шчепович, по-големият брат на Марко Шчепович, с шпагат от границата на вратарското поле прати топката в мрежата.

За момента МОЛ Види е лидер в класирането с три точки и по-добра голова разлика от Межьокьовежд, Хонвед и Дебрецен. Първият кръг обаче не е изигран до края, а днес предстоят още два мача: Ференцварош – Дьошдьор и Уйпещ – МТК.

В сряда от 20:00 часа МОЛ Види гостува на Лудогорец в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Реваншът във Фелчут ще се играе на 1 август от 20:00 часа.

Съставът на МОЛ Види: Ковачик, Юнаш, Фиола, Него, Тамаш, Хаджич (70-Николов), Паткай, Варга, Ковач, Лазович (58-Шош), М. Шчепович (С. Шчепович)