Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев коментира, че задачата пред "орлите" за новия сезон е класиране за груповата фаза или на Шампионската лига, или на Лига Европа. Специалистът говори на официалния брифинг преди началото на предсезонната подготовка.

Шампионите представиха двете си попълнения - Дан Битон и Мавис Чибота. 

В момента Лудогорец се подготвя в „Царско село“ в София. В столицата тимът ще остане до 15 юни, след което заминава на лагер в Австрия. 

„Видя се през пролетта, че имаме нужда от освежаване, от нови имена. Немалка част от настоящите състезатели ще останат. За да успеем в Европа, трябва да сме малко попроменени, ще ни бъде доста трудно. На мен включително. За нови състезатели, имаме разговори с още няколко човека. Надявам се да се осъществят като трансфери“, каза Стоев.

„Всеки играч, който взимаме, първото нещо е да искаме да вдигне нивото на отбора.  Затова ги взимаме. Видели сме в тях нужния потенциал. Не искам да говоря за позиции. Когато има нещо официално, ще разберете", коментира треньорът.

„Нека не избързваме. Дали е реално или не, ще се види във времето. Малко или много се опитваме да правим състав с играчите, които имаме и новите. Като бройка не знам каква ще е. Задачата, която сме си поставили е влизане в групи – да видим на Шампионска лига или на Лига Европа. Аз като треньор не мога да си представя да кажем, че обновяваме отбора и да си гледаме нашия шампионат. Той трябва да върви успоредно с Европа“, каза Стоев.

„Няма как да съм спокоен. Предполагам, че и Гуардиола не е спокоен въпреки постиженията му. Всеки наставник има тревоги как ще изглежда отборът му. Надявам се с трансферите, които направихме и тези, които очакваме, отборът да има променена физиономия. Лудогрец имаше нужда от промяна. Може да не е радикална, но бе нужна, за да изглеждаме така, както изглеждаме. Миналия сезон се видя, че имахме затруднения. За да не се случва това и да изглеждаме добре и в Европа, тази промяна е нужна“, продължи треньорът на Лудогорец.

„Подготовката ще ми даде отговор. Те са Ковачев, Керчев и Янков. През тази подготовка ще бъда наясно до каква степен са готови за Лудогорец. Евентуално може да имам дадем възможност да се развиват като преотстъпени и ако имат възможност да се върнат. Преди края на подготовката в Австрия обаче не мога да коментирам доколко готови са“, добави Стоев.