Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев даде своето мнение след края на мача, който неговият тим спечели с 2:0 срещу Ботев (Пловдив). Победата остави съдбата на титлата в Първа лига в ръцете именно на неговия тим, който се нуждае от победа в последния кръг, за да е шампион.

"Щеше да е прекрасно (ако Лудогорец днес беше станал шампион за 8-и път – б.р.), но не всичко се получава, както ти се ще. Аз вътрешно бях убеден, че в последния кръг ще се реши. Аз акцентирах и на това в разбора – трябва да гледаме себе си и да побеждаваме. Ако го направим, ще сме шампиони. В такива мачове се показват шампионски дух и характер. ЦСКА вкара първия гол в средата на второто полувреме, мисля, не мога да си позволя да разсъждавам върху това. Ако беше в последната минута, щях да съм разочарован, естествено", каза Стойчо Стоев.

"Ние сме длъжни да постигнем тази победа в Разград. Със сигурност няма да е лесно. Пред нашата публика трябва да направим всичко. Черно море е неудобен съперник, наистина, но не говорим за това – става дума за шампионски мач. Ботев (Пловдив) има изграден стил на игра, играят хубав футбол. Какво да кажа? При тях може би се отразява това, че не станаха носител на Купата. В никакъв случай не мога да кажа, че лесно се постигнали победата над Ботев днес", добави специалистът. 

Лудогорец приема Черно море в петък от 20 часа, а в същото време ЦСКА е домакин на Ботев (Пловдив). Разликата между двата тима е точка в полза на разградчани. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019