Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев даде любопитен коментар за скандалите, които се разразиха в Черно море в последните дни. Той заяви, че преди шампионския двубой срещу "моряците", спечелен с 4:1, се е притеснил, тъй като е имало вероятност неговите момчета да подценят мача.

"Ние сме се спрели на определени позиции за трансфери. Преговаряме, но докато няма пълна яснота, то дотогава всичко е неясно. Водим доста разговори с определени футболисти, които са нелоши. На различни позиции и да вдигнат нивото на отбора, няма да се ангажирам с бройка сега. Не става въпрос за двама души, повече са като бройка. Тя не може да е безкрайна, тъй като едно обновяване на отбора трябва да бъде доста прецизирано, за да не се получи така, че накрая да градим нов отбор. В този момент няма такъв широк пазар от български футболисти. Или са сериозни, които няма как да ги вземеш. Затова вижданията са ни към чуждестранния пазар", каза Стоев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"С Ботев Пловдив не сме имали контакт, за да привлечем Тодор Неделев. Той сам каза, че ще играе в България само в Ботев и не се насочваме натам. Всеки футболист, който прави впечатление в България, ни влиза в плановете. Така е и с Мартин Минчев, но сега не сме се спрели съвсем сериозно към негово привличане. Ренан дос Сантон продължава в Лудогорец. Лукас Саша и Натанаел напускат клуба ни. След като завършим селекцията, можем да се конкретизирам и аз като треньор и да кажа кои да са освободени. Твърде рано е да говорим още за футболисти, които напускат, тъй като няма яснота крайната селекция на Лудогорец. Уточнени са условията с Ренан и не мисля, че ще има проблем да остане в отбора и да преподпише."

"Аз още, когато разбрах за нещата в Черно море, реагирах. Винаги има "пожар за гасене" в такива мигове. Когато не идват четирима основни играчи за даден мач, е нормално при мен да има притеснение, че футболистите ми ще подценят срещата. При тръгването в автобуса ги събрах и им обясних какво искам от тях и как да го постигнат. Когато разбереш два часа преди мача, че в другия отбор отсъстват дадени играчи, е притеснително за отбора. Ясно беше, че ще има отдъхване, което е неприятно. Няма лесно, особено последен кръг, когато се решаваше първенството. Затова им казах в десетина думи какво очаквам от тях. Има контролни отговори, които да разследват. Аз съм треньор. Надявам се да няма проблеми, тъй като има футболисти, които не трябва да ги подценяваме като имена. Надявам се това да не е така, но времето ще покаже", добави още треньорът пред "Диема спорт".
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019