Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира доста актуални неща около клуба. Пред Диема шефът говори най вече и за трансфера на Джонатан Кафу в Бордо. 

„Доволни сме разбира се. Това за нас е изключително голям успех, защото пореден наш играч ще играе в едно от най-силните първенства в света. Бордо е именит клуб. За нас е чест наш играч да облече фланелката на този велик клуб. Радвам се, че Кафу се показа като изключително добро момче, сериозен професионалист и лоялен към Лудогорец, и направи такъв трансфер.”

На въпрос, дали трансферът е можел да бъде осъществен по-рано, Петричев отговори: „Не бих правил такъв коментар, ако Кафу бе продаден по-рано, защото в бизнеса и футбола няма „ако”. Нещата си имат своя момент, в който трябва да се случат. Да, към него имаше голям интерес. Ние не правим резки движения при трансферите. Искаме отборът да е боеспособен и да постига целите си, а от друга страна офертата трябва да задоволява и клуба, и футболиста, а и да е в първенство, където ще развива качествата си. Очевидно това е била съдбата и това е бил моментът, в който да се случи трансферът. Нещата се развиха бързо – от неделя до вчера, когато бе финализиран.

„Знам каква е трансферната сума – изключително добра за стандартите за България, най-високата трансферна сума към момента. Няма как да я кажа, защото имаме клаузи за конфиденционалност. Офертата задоволява и Лудогорец, и играча. Професионализмът изисква да запазим в тайна тези неща.”

„Невлизането в Шампионската лига няма общо с продажбата на футболисти. Двете неща нямат нищо общо. Ние в никакъв случай не сме се успокоили още от отпадането от надпреварата за Шампионската лига. Това бе голямата ни цел. Да, наясно сме, че не сме абонирани за Шампионската лига. Може да се каже, че влизането на български отбор в Шампионската лига е бонус, това е много голям успех. За съжаление не успяхме тази година да го направим. Собствениците са казвали, че финансовото бъдеще на клуба не зависи от участието в Шампионската лига. Достатъчно пари изкарахме от участието в евротурнирите, но нашите собственици направиха сериозни инвестиции и продължават”, коментира изпълнителният директор на разградчани.