Една от звездите на Лудогорец - защитникът Натанаел Пимента, почти сигурно ще се раздели с клуба през зимата. БЛИЦ СПОРТ научи, че сериозен интерес към бразилеца проявяват няколко отбора от Западна Европа, като най-големи са шансовете за Португалия. Наши източници от Разград твърдят, че преди дни е започнало освобождаването на квартирата, в която Натанаел и семейството му живеели в града. Жена му Присила и двете им дъщерички щели да пътуват до родината си Бразилия, след което през зимата ще го последват в Португалия, където се очаква да заиграе.

На този етап не са известни имената на клубовете-кандидати за подписа на 25-годишния ляв бранител. Преди месеци имаше информации, че Натанаел е в полезрението на Спортинг (Лисабон).

Тепърва се очаква да се оформи битка за подписа му, а от продажбата в клубната каса на Лудогорец ще постъпи доста сериозна сума. Натанаел пристигна в Разград през миналото лято от Атлетико (Паранаензе). Трансферът бе на стойност около 1,4 милиона евро. Сега се очаква от продажбата на бранителя шампионите да спечелят доста повече пари. 

Припомняме, че през миналото лято българският шампион вече направи сериозен трансфер в Западна Европа, след като пласира Жуниор Кайсара в Шалке 04 за около 4,5 милиона евро.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА