Българският шампион Лудогорец записа първа загуба в летните контроли. Тимът на Георги Дерменджиев отстъпи с 1:3 пред руския гранд Динамо (Москва) в Австрия.

За разградчани се разписа Жоао Пауло, а за Динамо точни бяха Вандерсон, Фатос Бечирай и Александър Зотов.

Първият удар бе на сметката на Динамо, но Ренан спаси силния изстрел на футболист на руския тим.

В 25-ата минута Лудогорец направи чудесна атака, която завърши с подаване към Жоао Пауло в наказателното поле на Динамо. Бразилецът преодоля вратаря и прати топката в опразнената врата за 1:0 в полза на българския тим.

След попадението играчите на Георги Дерменджиев вдигнаха темпото и взеха превес срещу своя съперник, а възможности се откриха пред Кишада и Кешерю.

Противно на логиката Динамо изравни в края на първата част. Вандерсон се възползва от щастлив рикошет и от няколко метра прати топката в мрежата зад Ренан за 1:1.

Още в началото на второто полувреме Динамо излезе напред в резултата. Бечирай получи топката непокрит в наказателното поле на Лудогорец. Първият му удар срещна гредата, но топката се върна право при него и при добавката с глава той прониза вратата на българския тим.

В 54-ата минута Динамо поведе с 3:1. Йонов проби чудесно и намери, макар с лек рикошет, Зотов. Нападателят на няколко метра от вратат не сгреши и направи 3:1.

10 минути преди края на мача Кешерю нахлу в наказателното поле, но миг преди да стреля бранител изби топката от краката му.

Утре ще бъде последната проверка на Лудогорец на австрийкса земя. Тя е срещу друг руски тим – Терек (Грозни). Треньорът Георги Дерменджиев направи само една смяна по време на мача, като се очаква в утрешната среща да участват футболистите, които днес не бяха на терена.

Лудогорец - Динамо (Москва) 1:3
1:0 Жоао Пауло (25), 1:1 Вандерсон (41), 1:2 Фатос Бечирай (47), 1:3 Александър Зотов (54)

Съставите:
ЛУДОГОРЕЦ: Ренан дос Сантос, Игор Пластун, Венцислав Керчев, Александър Василев, Густаво Кампаняро, Кристиан Китов (Антонио Георгиев), Върджил Мисиджан, Лукас Саша, Жуниор Кишада, Клаудиу Кешерю, Жоао Паоло

ДИНАМО (МОСКВА): Шунин, Козлов, Шунич, Белоруков, Терехов, Катрич, Зотов, Соу, Панченко, Ионов, Вандерсон

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Лига Европа - сезон 2017/2018