В родната футболна действителност често се чуват коментари по адрес на хегемона Лудогорец и това, че шампионите са подкрепяни от съдиите. Тези подмятания обаче идват без да стоят на сериозна основа, а това се видя и в изминалите мачове от Първа лига след зимната пауза.

Първи съдийското рамо усети Левски е тежкото домакинство на носителя на Купата и Суперкупата - Ботев (Пловдив). Срещата на стадион "Георги Аспарухов" завърши с успех на "сините" с 1:0 с автогол в последните минути, но можеше да се развие по съвсем друг начин. На няколко пъти в тънки и важни моменти съдията Светослав Тодоров побутна столичани и спомогна и той, за да се стигне до успеха.

Подобна ситуация се разигра и в мача ЦСКА - Черно море (0:0) вчера. Там обаче и съдиите не успяха да помогнат на "червените" за победа. В 15-ата минута Ангел Ангелов можеше да посочи бялата точка в наказателното поле на домакините за нарушение срещу Мариян Огнянов, но не посмя да го стори.

И тези два примера не са единични. Ако се върнем назад в мачовете този сезон на "сини" и "червени" ще видим множество случаи, в които реферите помагат на двата столични гранда. А в полза на Лудогорец този сезон грешки почти няма.

Така, че митът за подкрепа от страна на съдиите към "орлите" рухна окончателно!
Димитър АПОСТОЛОВ