Полският национал Якуб Швиерчок се извини за пропуснатата дузпа в реванша срещу Ференцварош (2:3) от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Нападателят не успя да се разпише от бялата точка и да изравни за 2:2, а на почивката бе заменен от румънския голмайстор Клаудиу Кешеру. В крайна сметка българският шампион отпадна с общ резултат 3:5 и ще продължи участие във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

„Не искам да говоря нищо за мача. Искам само да се извиня на хората, на треньорите, на играчите. Тази загуба е на моята сметка. Мислех, че решението ми за дузпата бе добро, защото в мач като този вратарят няма как да остане в средата на вратата”, призна Швиерчок грешката си от бялата точка.

„За мен ситуацията е такава. Аз винаги давам 100% то себе си, както на тренировка, така и в мачовете. Сега обаче трябва да дам повече от това, защото може би в момента тимът не ми вярва. Ще направя всичко възможно каквото мога, за да си върна тяхното доверие. Не искам да говоря за мача. Най-важното за мен е това, което казах преди малко”, добави нападателят.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери