Пламен СЛАВОВ, специален пратеник на БЛИЦ СПОРТ в Истанбул

Българският шампион Лудогорец започва участието си в груповата фаза на Лига Европа. Тази вечер от 20:00 часа разградчани излизат в Истанбул срещу турския Истанбул Башакшехир. Главен съдия на двубоя е шведа Стефан Йоханесон.

Наставникът на Лудогорец – Димитър Димитров, има да решава няколко проблема. От тима му отсътсват Марселиньо, Мисиджан и Форстър. Първият е наказан, вторият отпадна от групата по незнайни причини, а новото попъленение все още не е в оптимална форма.

Очаква се атаката довечера да води Клаудиу Кешерю, а зад него да действа триото Вандерсон - Анисе - Лукоки. В центъра на защитата ще са Козмин Моци и Игор Пластун, а двойката дефанзивни халфове ще оформят капитанът Светослав Дяков и Лукас Саша.

Старши треньорът на Истанбул Башахшехир - Абдула Авджъ, разполага с много качествени играчи в лицето на Емануел Адебайор, Елжеро Елиа, Гьокхан Инлер, Гаел Клиши и бившия защитник на Лудогорец Жуниор Кайсара.

Ветеранът Емре Белььозоолу е възстановен от контузия и ще може да вземе участие в срещата. В предни позиции ще се разчита на Адебайор, а по крилата ще играят Елиа и босненският национал Един Вишча. 

За Лудогорец това е второ участие в групите на Лига Европа. При първото отборът не допусна нито една загуба и се класира за директните елиминации.

Истанбул Башакшехир – Лудогорец
20:00 часа, БНТ, БНТ HD
Ст. „Фатих Терим, Истанбул
Съдия: Стефан Йоханесон (Швеция)

Вероятни състави:
Истанбул Башакшехир: Бабаджан, Кайсара, Епуряну, Атама, Клиши, Емре, Инлер; Вишча, Мосоро, Елиа, Адебайор

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Саша, Дяков, Лукоки, Анисе, Вандерсон, Кешерю

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА - ТУК!