Пламен Илиев от два месеца е част от Лудогорец. 27-годишният вратар на националния отбор бързо успя да се утвърди при шампионите, които преди дни победиха с 2:0 бившия му тим Левски на "Герена" и поведоха с 8 точки пред "сините". 

Илиев, известен като Пацо Тигъра, е роден на 30 ноември 1991 г. в Ботевград. Започва кариерата си във Видима-Раковски (Севлиево), след което играе в Левски и румънските Ботошани и Астра (Гюргево). Илиев даде интервю за БЛИЦ: 

- Вече два месеца си в Лудогорец, как се чувстваш и свикна ли в новия клуб? 
- Нормално, нещата са наред. Момчетата и всички в клуба ме приеха добре. Чувствам се на мястото си. 

- Как се стигна до трансфера? Имаше вариант да акостираш в Разград от лятото, но дойде още тази зима.
- Да, първоначално подписах предварителен договор и трябваше да дойда лятото. Но от Лудогорец пожелаха веднага да ме привлекат. Разговаряха с ръководството на Астра и се радвам, че трансферът се осъществи по-рано. 

- Беше се изчерпал за Румъния ли?
- Да, така е. Нямаше смисъл повече да оставам там. При положение, че не искам да преподписвам договора с Астра, най-вероятно нямаше да играя до лятото.

Winbet - победата е емоция! (18+)

- Май не ти беше трудно да пребориш конкуренцията в Лудогорец? Бързо измести Ренан и Броун и си твърд титуляр.
- Тренирам всеки ден, раздавам се постоянно. Старая се да оправдавам доверието и се надявам да запазя титулярното място. Най-важното е да се опазя от контузии.

- Какво ти направи най-силно впечатление в първите дни при шампионите?
- Изключително добрата организация в клуба. Всичко е на много високо ниво. Досега не съм бил в толкова добре организиран клуб. 

- По-спокоен ли си, след като пред теб в защита играят опитните Козмин Моци, Драгош Григоре и Антон Недялков? В неделя на "Герена" почти нямаше работа... 
- Първото полувреме имаше няколко ситуации пред вратата ми, но наистина това беше един от лесните мачове, които изиграх до момента с Лудогорец. Целият ни отбор е много опитен и се играе доста по-лесно.

- Отказахте ли Левски за титлата с победата на "Герена"?
- Не мога да коментирам Левски, но не мисля, че те ще се откажат след загубата от нас или пък ние сме си помислили, че сме ги отказали. Предстоят още много мачове, стремим се да печелим всяка среща. 

- Имаше ли психологически проблем в Лудогорец заради неубедителните резултати напоследък?
- Наистина не стартирахме добре. Всеки отбор изпитва затруднения след зимната подготовка. Първите мачове не ги изиграхме както трябваше, но радващото е, че последните срещи побеждаваме. Точките ни дават спокойствие за момента. Продължаваме да работим, никакво отпускане.

- Очакванията ти за предстоящите първи мачове на националния отбор в квалификациите за Евро 2020 - срещу Черна гора и Косово? 
- Групата е доста равностойна, като изключим Англия. На всички е ясно, че те са фаворит. Останалите отбори сме на едно ниво. Предстоят ни две много тежки срещи с Черна гора и Косово. Надявам се да стартираме добре.
 
- Плаши ли те конкуренцията на Николай Михайлов, който се завръща в националния oтбор?
- Аз съм спокоен. Треньорите ще кажат кой ще пази, те преценяват. Дали аз, дали Ники, дали Mитко (б.р. - Димитър Евтимов), няма значение, важното е да побеждаваме и най-после България да се класира на голям форум. Всички много го искаме.

- Очакваш ли да се съберат повече фенове в домакинството на Черна гора на 22 март?
- Дано не е студено, защото ако е така, няма да има много публика. Ще се радваме да имаме подкрепа от феновете по трибуните, ще дадем всичко от себе си да ги зарадваме с добра игра.

- Кои са най-паметните ти мигове в кариерата до момента?
- Надявам се тепърва да предстоят. Не гледам много назад. Надявам се в бъдеще да бъдат по-паметни миговете ми. 

- Имал си и трудни моменти, как ги преодоляваш?
- Като всеки човек и във всяко нещо, с което се захващаш, е нормално да има трудности. Спадове, върхове, но не се притеснявам от това. Винаги съм позитивно настроен. Дори и да има нещо лошо, съм убеден, че след това нещата се нареждат. Важното е да сме живи и здрави. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019