Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори на официалната пресконференция преди началото на лятната подготовка на "орлите". Той коментира новите неща около тима, като не пропусна да благодари на Тони Здравков и Бруно Пивети, които бяха освободени от щаба на шампионите.

"Като цяло към футболистите на Лудогорец винаги е имало интерес, но ние не правим трансфери на всяка цена. Правим трансфери само ако устройва клуба, както и самия играч. Доста отбори от България и от чужбина се оглеждат вече в юношите ни от втория отбор. Тази година те имаха тежък сезон, но направиха страхотни мачове за нивото на Втора лига, но доста отбори се оглеждат в тях за нови попълнения", сподели Петричев.

Изпълнителният директор обясни още, че тимът получава пълно съдействие от собствениците на клуба: "Комуникация с нашите собственици винаги е била добра. Имаше информации, които не отговарят на истината, че собствениците са се дистанцирали. Те се опитват да разширяват бизнеса си, а ние сме мениджмънтът, който работи. Те са много близо до отбора и винаги са били, осигурили са ни всичко. Дори сега поискахме да сменим тревното покритие на "Лудогорец Арена", заради новото изискване на УЕФА, теренът трябва да е в перфектно състояние."

Относно продължаващата реконструкция на стадиона, Ангел Петричев коментира: "Ние като клуб сме поели ангажименти в концесионния договор за Сектор А. Плановете бяха този сектор да се оправи преди този за гостуващите фенове, но променихме плана и сега всички, които гостуват на Лудогорец получават по-добри условия."

"Искам да благодаря на Тони Здравков и Бруно Пивети, желаем им успех, знаете, те вече не са част от щаба на Лудогорец. Като цяло, вече сме готови за една активна подготовка."

"Подготвяме мобилна апликация, специална разработка за Лудогорец, мобилно приложение, което ще удовлетвори много от потребностите на феновете, както и нова система за продажба на билети през телефон. Паралелно започнахме сътрудничество с Евертън, от 2 месеца работим с техен екип, пак по отношение на връзка с феновете. Искаме да се учим от най-добрите в това отношение. Следващия сезон ще играем с Nike, като екипировката ще бъде пусната за продажба за феновете към края на юни. Пред договор сме с голяма фирма в България за продажба на фен артикули", уточни още Ангел Петричев.

"Колебаехме се днес дали да не представим едно социологическо проучване, но е факт, че Лудогорец вече доста сериозно се радва на привърженици от цялата страна", завърши Петричев.