Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира предстоящото гостуване на Ференцварош от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Мачът е утре от 21:00 часа на стадион "Групама Арена" в Будапеща.

"Надяваме се, че отборът е готов. Направихме добър лагер с добри контроли. Момчетата тренираха с много голямо желание. А дали сме готови, ще научим след двата мача с Ференцварош. Мисля, че двата отбора сме равностойни. Виждате, че унгарският футбол доста е напреднал, инвестираха големи пари в инфраструктура и окомплектоване на отборите си. Унгарският футбол е на съвсем различно ниво и за мен шансовете са 50:50", каза Петричев. 

"Падна ни се възможно най-тежкият съперник, нормално е да има напрежение. Нормално е да бъдем мобилизирани. Осъзнаваме, че е един тежък противник и подхождаме с необходимото уважение към Ференцварош. Искам да видя този Лудогорец, който през годините спечели сърцата на много хора с атакуващ футбол, с красива игра, с комбинативен стил. Този Лудогорец бих искал да виждам не само в Будапеща, но и в предстоящата кампания. Но в крайна сметка треньорът е този, който решава как да подходи към мача", коментира шефът в Лудогорец.

"Надявам се на първо място да видим един печеливш Лудогорец, защото в момента е турнир. Така че добрият резултат и добрата игра са тези, които ще донесат успеха. Правим всичко възможно Лудогорец да бъде по-силен в сравнение с предходния сезон. Ние си знаем нашите слабости, знаем къде сме сбъркали. Знаем кои са ни силните страни, така че правим всичко необходимо Лудогорец да бъде по-силен от миналия сезон. Рано е още да говорим за кой знае какво самочувствие. В момента сме на етап окомплектоване на отбора. Надявам се по-бързо да се стиковаме. Да, имаме самочувствие, че сме добър отбор, но не сме високомерни, ако разбирате разликата. Подхождаме с уважение и респект към всеки противник", добави Петричев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери