Двама от бразилците в Лудогорец - Вандерсон и Лукас Саша, са с изтичащи договори през лятото на 2019 година. Първият се очаква съвсем скоро да получи предложение от ръководството за нов контракт, пише "Тема спорт". От Нова година той ще е свободен да преговаря и подписва предварително с всеки клуб. Саша пък преподписа това лято за още една година.

През лятото на 2016-а Вандерсон веднъж вече удължи своя контракт. Той дойде през април 2014-а, като вкара важния гол срещу Стяуа, който отведе мача в продължения и после “орлите” влязоха в групите на Шампионската лига.

В същото време стана ясно, че е възможно десният бек Цветомир Панов да бъде преотстъпен през зимата. Той бе привлечен от Ботев (Пловдив), но отпадна от сметките на Пауло Аутуори за мачовете от групите на Лига Европа и не бе картотекиран. Възможно е той да бъде пратен в тим от Втора лиига, който е с амбиции за промоция.

Продължава да е неясно бъдещето и на нападателя Якуб Шверчок, който не е сред любимците на Пауло Аутуори. Полякът ще остане на пейката и в четвъртък срещу Байер (Леверкузен), като атаката ще бъде водена от румънския национал Клаудиу Кешерю.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019