Лудогорец гостува на Апоел Беер Шева днес от 20:00 часа в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят ще бъде излъчен пряко по Диема спорт. В предишния кръг българският първенец отстрани Жалгирис след загуба с 1:2 в първия мач и победа с 4:1 на реванша. Израелският тим се справи с унгарския Хонвед след две победи с по 2:1 и 3:2.

Лудогорец мина най-важния кръг до момента, тъй като при евентуално отпадане от Жалгирис, отпадаше изцяло от евротурнирите. Сега дори и да бъде елиминиран от Апоел Беер Шева, Лудогорец ще продължи в плейофите (кръга преди групите) в Лига Европа. Естествено, голямата цел пред българския шесткратен първенец е преминаване и на израелците, след което предстоят мачовете от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев има два варианта за върха на атаката. Единият е с Кафу, а зад него Марселиньо и по крилата Мисиджан и Вандерсон. Другият е да заложи на състава от реванша с Жалгирис. Тогава на върха на атаката действаше румънският голмайстор Клаудиу Кешерю, който вкара два гола. При това положение Марселиньо ще действа на обичайната си позиция, а по крилата ще са Вандерсон отдясно и Кафу отляво.

В средата на терена ще играят Светослав Дяков и Анисе. Лукас Саша ще е десен бек, а двойката централни защитници ще е Моци и Пластун.

Температурата в Израел е много висока, което бе отчетено като евентуално предимство за домакините. Треньорът на Апоел обаче отговори, че не разчита на времето, за да победи Лудогорец. В лагера на българския тим не се притесняват от атмосферните условия и споделиха, че още в Израел очакват да постигнат добър резултат.

Днес от 20:00 часа
Апоел Беер Шева - Лудогорец
Пряко по Диема спорт
Съдия: Хараламбос Калогерпулос

Вероятни състави

Апоел Беер Шева: Хаимов, Б. Битон, Цедек, Витор, Корхут, Ейнбиндер, Огу, Ради, Меликсон, Нвакаеме, Барда
Резерви: Гореш, О. Битон, Охана, Епо, Таха, Браун, Гадир
Треньор: Барах Бехар

 

Лудогорец: Хорхе Браун, Натанаел, Игор Пластун, Козмин Моци, Лукас Саша, Светослав Дяков, Абел Анисе, Вандерсон, Марселиньо, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешерю
Резерви: Ренан дос Сантос, Георги Терзиев, Александър Василев, Густаво Кампаняро, Жуниньо Кишада, Джоди Лукоки, Жоао Пауло, Върджил Мисиджан
Контузен: Владислав Стоянов
Треньор: Георги Дерменджиев

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа