Лудогорец е на път да се подсили с голова машина. След раздялата с Жуниор Кишада шампионите разполагат само с един типичен нападател – Клаудиу Кешерю. Румънецът още не е дал отговор за предложения му нов договор, а оферти към него от други отбори не липсват.

Според полското издание weszlo.com Лудогорец е дал съгласието си да плати исканата от Заглембе (Любин) трансферна сума за Якуб Свиерчок. 25-годишният нападател има 16 гола в 21 мача за Заглембе през есента, включително два хеттрика. Силното представяне на Свиерчок през есента му спечели участието в два мача на националния отбор на Полша.

През кариерата си Якуб Свиерчок е играл предимно в родината си за Полония (Битом), Пиаст (Гривице), Завиша (Бидгошч), Гурник (Лечна) и ГКС (Тихи). Върхът е тригодишният му престоя в Кайзерслаутерн, с който има шест мача в Бундеслигата, а последният от тях е под ръководството на Красимир Балъков (загуба с 0:2 от Фрайбург на 24 март 2012 г.).

Полският нападател е дал съгласието си на клубното ръководство да бъде продаден. Той се надява, че със силна пролет в чужбина и в отбор с участие в Европа може да получи място в националния отбор на Полша за Мондиал 2018.

Както е известно, в Лудогорец вече играе един полски национал. Това е Яцек Горалски, а неговото присъствие в състава на Димитър Димитров може да подпомогне по-лесната адаптация на Свиерчок при „орлите“.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018