Новият супермодерен сектор "В" на стадион "Лудогорец Арена" ще бъде открит официално час преди началото на първия плейоф от Лига Европа срещу Судува в четвъртък (17 август). Уникалното съоражение, което бе построено за четири месеца, ще приеме в пълния си капацитет с всички удобства феновете, които ще подкрепят шампиона в сблъсъка с литовския тим.

Церемонията по прерязването на лентата е предвидена в 20,40 ч., като нейното освещаване ще бъде направено от Отец Георги от храм "Св. Николай Чудотворец". В откриването на трибуната участие ще вземат ръководители на ПФК Лудогорец, както и представители на местната власт.

Новият сектор "В" разполага с 3541 седящи места със седалки като на "Алианц Арена" в Мюнхен. По-голямата част от тях са покрити с козирка. За комфорта на зрителите е обособена кетеринг зона в променадата на трибуната, луксозни санитарни възли и стая за първа помощ. Изграден е и луксозен ВИП лондж от най-висока категория за 120 гости. Достъпът до местата на сектор "В" ще става през турникети, които допълнително увеличават сигурността на "Лудогорец Арена".

Новият сектор "В" е поредната част от мащабната инвестиционна програма на ПФК Лудогорец по изграждане на нов, супермодерен стадион от категория 4. Тя стартира с построяването на трибуна "Моци" през 2015 г.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка