Лудогорец гостува на Хофенхайм днес от 20:00 часа българско време в последен мач от групите на Лига Европа. Надеждите са свързани с пореден добър мач на българския представител в евротурнирите и класиране за 1/16-финалите напролет. Но всичко зависи от последния двубой тази вечер. Всъщност, дори и при загуба Лудогорец може да продължи напред, но Истанбул Башакшехир не трябва да победи Брага.

Когато говорим за последния мач в групата, Лудогорец е имал три такива в досегашното си участие в Европа.

През сезон 2013/14 тимът бе в групите на Лига Европа и се представи изключително. Това бе едва втори сезон в турнирите и първо дебютно участие в групи. Лудогорец обаче събра 16 точки! И игра напролет, стигайки до 1/8-финалите. В последния си мач в групите въпреки че вече си бе осигурил класиране, българският тим удари Динамо Загреб като гост с 2:1.

На следващия сезон 2014/15 Лудогорец игра последния си мач в групите, но вече на Шампионската лига, срещу Реал Мадрид. Българският тим записа загуба с 0:4, но вече бе твърдо последен в класирането и нямаше шанс да заеме трето място, за да продължи в Лига Европа.

Това се случи през сезон 2016/17, когато в последния мач Лудогорец стигна до 2:2 насред „Парк де Пренс“ срещу ПСЖ. Българите дори водеха с 2:1 до добавеното време, когато Ди Мария спаси едната точка на парижани.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Последните мачове на Лудогорец в групова фаза

Сезон 2013/14, групова фаза на Лига Европа
Динамо Загреб – Лудогорец 1:2

Сезон 2014/15, групова фаза на Шампионска лига
Реал Мадрид – Лудогорец 4:0

Сезон 2016/17, групова фаза на Шампионска лига
ПСЖ – Лудогорец 2:2

БЛИЦ ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА