Левски приема Лудогорец от 17:30 часа в дербито на кръга в Първа лига, което ясно може да очертае кой с какви шансове е за титлата на България. "Сините" изостават с 5 точки и при успех ще имат отлични шансове да атакуват върха, докато при поражение ще изостанат на 8 пункта и в първата шестица ще играят ролята на арбитър в борбата за трофея между Лудогорец и ЦСКА. "Червените" победиха с 3:1 Етър и притистинаха "сини" и "зелени" да търсят задължителен успех.

На "Георги Аспарухов" ще има близо 15 000 екзалтирани привърженици на домакините, които ще дерат гърла за победа. На скамейките пък ще стоят треньори, които вече са били от другата страна на дуела. Шампионите върнаха Стойчо Стоев, който за втори път води тима, а има доста сериозен престой и на "Герена". Левски пък е воден от Георги Дерменджиев, който има титли с тима на Лудогорец. Двамата се познават отлично и голямото надлъгване ще бъде между тях.

Лудогорец не е губил от Левски вече над 2,5 години. Последното поражение на „орлите” срещу този съперник дойде през август 2016 година, когато те отстъпиха с 0:1 на „Герена”.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В редиците на Левски вече напълно възстановени са контузените Живко Миланов и Валери Божинов, така че Георги Дерменджиев може да разчита на пълен състав. В групата се очаква да попадне и новото попълние Йеркебулан Сейдахмет.

При Лудогорец под въпрос остава десният бек Сисиньо. Възможно е новопривлеченият Станислав Манолев да направи дебют.

Лудогорец върви неуверено след подновяването на първенството, докато в Левски се усети подем и "сините" спечелиха най-много точки - 10 от 12 възможни. Домакините обаче нямат победа в последните си 8 шампионатни срещи с разградчани (5 загуби и 3 ремита) – най-дългата негативна серия на „сините” в историята на съперничеството. 

Една битка на терена също ще концентрира вниманието - двамата водещи голмайстори в Първа лига Станислав Костов и Клаудиу Кешерю се изправят един срещу друг. Острието на Левски е с 18 гола, докато румънецът е със 17.

Левски - Лудогорец
17:30 часа, ст."Георги Аспарухов"
Съдия: Драгомир Драганов

Вероятни състави:
ЛЕВСКИ: Михайлов, Цветкович, Яблонски, Рейш, Горанов, Тиам, Райнов, Кабрал, Мариани, Паулиньо, Костов
ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Анисе, Юсеин, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019