Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров даде пресконференция преди предстоящия мач с Брага от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 20:00 часа на „Лудогорец Арена“ в Разград.

"Надявам се, че победната серия ще продължи. В никакъв случай не се заблуждавам, че мачът ще бъде лесен. Брага вече ни показа своите качества, за мен е един изключително силен отбор. Отборът показва възможностите си и в първенството на Португалия. Виждате, че имат пет победи и един равен в последните си шест мача", коментира Димитров.

"Те играят в едно първенство, за което няма да твърдя, че е по-силно от нашето. Но само фактът, че имат три отбора в груповата фаза на Шампионската лига показва какво е нивото на техния шампионат. И в никакъв случай не трябва да говорим за някакво подценяване или някаква увереност предварително", продължи треньорът на шампионите.

"Брага играе с един и същи стил. То е един доста добре изграден и чист стил на игра. Поне мачовете от вътрешния шампионат, които наблюдавам, те играят по един и същи начин. Смятам, че по същия начин ще играят и тук. Колко по-различно ще бъде тук, ми е трудно да кажа, но ще се опитаме да подготвим някаква изненада, тактическа. А до колко ще успеем, ще си покаже след мача. Надявам се да успеем. Дори и да променим схемата, няма да коментирам сега."

"Мачът го определям като тежък и труден, както беше там. Не се заблуждавам, че домакинският мач ще бъде нещо по-различно. Нямаме кадрови проблеми, вече имаме шанса да използваме и Мисиджан, който не игра в първия мач", каза още Димитров.

"Ако съдим по резултатите, значи успяваме да ги възстановим от сгъстения цикъл. Но ако кажа, че е лесно това нещо, ще излъжа - разбира се. Защото е тежко и трудно след такива физически загуби, които търпим, да успеем да се възстановим до оптимално състояние. Но медицинският щаб, който отговаря за това, се справя перфектно. Наблюдавали сме всички срещи на Брага в тяхното първенство след нашия мач и затова казах, че не изневеряват на схемата си", допълни наставникът на шампионите.

"Смятам, че шансовете са 50 на 50. разбира се, детайлите ще определят изхода на срещата. Който направи по-малко грешки, ще има повече шансове и възможности. Разбира се, важна е концентрацията в определени моменти, важни са и късмет, и шанс. Нямам практика да обявявам състава. В главата си имам някаква идея, но определено има и дилеми“, завърши Херо.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА