ВЕСЕЛИН РУСИНОВ, ПРАТЕНИК НА БЛИЦ В ГЕРМАНИЯ

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров беше много щастлив след равенството 1:1 с Хофенхайм, което класира "орлите" на 1/16-финалите в Лига Европа. Жребият ще се тегли в понеделник от 14 часа. "Емоционално изживях този мач. Искам да се върна малко назад при жребия, когато се паднахме в коварна група. Всички ни брояха за аутсайдер, но ние доказахме, че сме отбор. Щастлив съм", каза Херо.

"Да, днес беше тежко, особено след червения картон на Кешерю. Но с цялостното ни участие, заслужено се класираме напред", продължи Димитров. 

"Домакините имаха едно положение преди почивката, даже не беше чисто, но ни вкараха от него. Втората част при този негативен резултат трябваше да рискувам, до 55-ата минута имахме няколко тежки момента, но ние бяхме длъжни да рискуваме и да вкараме гол", сподели специалистът.

"Не мога да коментирам съдийството. Убеден съм, че и да е имало грешки, то те не са били тенденциозни. Дори и да е сгрешил реферът някъде, не е ощетил никой от двата отбора нарочно", каза Димитров. 

"Хофенхайм е много силен с подаванията си в центъра, опитахме се да им затворим зоните. Щяхме да имаме още ситуации, ако не бяхме получили този гол. Но на фона на цялостното ни представяне, заслужено продължаваме", продължи треньорът на Лудогорец. 

"Вкараха ни в момент, в който имахме предимство. Подходихме със същата тактика като в първия мач. През втората част трябваше да рискуваме повече, тъй като резултатът не ни устройваше. След червения картон трябваше да се затворим повече. Направихме и грешки, но напрежението си каза думата", добави Херо на пресконференцията след мача.

"Да се порадваме на успеха, а за следващата фаза ще мислим след Нова година. Да не забравяме, че зад нас финишираха отбори с по-големи бюджети и от по-силни първенства. Това трябва да се отчете", доволен е треньорът на Лудогорец.

БЛИЦ ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА