Лудогорец приема Левски в дербито на 14 кръг на Първа лига. Двубоят в Разград започва в 18:15 часа, а срещата е изключително важна за двата отбора в битката за титлата. При успех „орлите“ ще се утвърдят с пет точки аванс пред ЦСКА, а „сините“ имат нужда от задължителна победа, за да не изостанат на шест точки от „червените“ и да запазят шансове за атака на първото място.

Левски има само един кадрови проблем преди мача – контузията на Иван Горанов. Делио Роси обаче има друга задача за разгадаване. Тя е свързана с въпроса: Как италианецът да спечели мач срещу отбор от Топ 5 на класирането? Преди началото на настоящия кръг в първата петица на подреждането бяха Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев (Пловдив) и Берое. Срещи тези съперници Роси изведе „сините“ до три равенства (0:0 с Лудогорец и Берое; 2:2 срещу ЦСКА) и една загуба (1:2 от Ботев).

Подобни резултати обаче няма да превърнат Левски в сериозен претендент за титлата, въпреки че безспорно италианският специалист сериозно подобри представянето на тима си в защита. Атаката и реализирането на голове обаче се превърна в сериозен проблем за отбора. Още повече, че днес предстои сблъсък на двете най-добри защити в Първа лига.

От друга страна Лудогорец също има само един контузен – възстановяващият се продължително време след операция Владислав Стоянов. Разградчани вече може да използват и Върджил Мисиджан, който поднови договора си с клуба.

Големият въпрос преди дербито с Левски е свързан със статистиката на треньора Димитър Димитров. Херо ще опита да стане първият в историята треньор, записал победи над „сините“ с пет различни клуба. До момента той има успехи над Левски с Нефтохимик, Велбъжд, Локомотив (Пловдив) и Черноморец, като дели първото място с легендарния Данко Роев, който има подобни триумфи начело на Академик (София), Пирин, Черноморец и Локомотив (София). Георги Василев, Димитър Байкушен, Иван Манолов, Илиан Илиев, Любомир Петров, Манол Манолов и Миодраг Йешич пък са побеждавали Левски с три отбора.

ЛудогорецЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИРезултат с изображение

Днес от 18:15 часа по Диема Спорт
Разград, „Лудогорец Арена“
Съдия: Волен Чинков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Броун, Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел, Дяков, Анисе, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю
Треньор: Димитър Димитров-Херо
Контузен: Вл. Стоянов; Наказани: няма

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Прохазка, Гомес, Панайотов, Кабрал, Вутов, Обертан, Буш
Треньор: Делио Роси
Контузен: Горанов; Наказани: няма

Баланс: 19 мача, 11 победи за Лудогорец, 4 равенства, 4 победи за Левски, г.р. 25:14

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Лудогорец и Левски са отборите с най-добра защита в първенството. От началото на сезона имат по 6 допуснати гола или средно по 0,46 на мач
* Лудогорец е единственият отбор без загуба в Първа лига
* Разградчани вкарват средно по 2 гола на мач от началото на сезона
* Левски не е допуснал гол във вратата си в 10 мача от старта на шампионата

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018