Помощникът на Димитър Димитров в Лудогорец - Георги Чиликов, изрази мнение, че шампионите са се противопоставили успешно на Милан, въпреки загубата у дома. "Орлите" отстъпиха с 0:3 на "росонерите" в първата среща от 1/16-финалите на Лига Европа. Асистентът на Херо даде кратко интервю пред БЛИЦ TV:

- Какво доведе до тежката загуба с 0:3? 
- Трудно мога категорично да обясня как се стигна до 0:3, но с оглед ситуациите не заслужавахме да загубим с такъв резултат. Дузпата мисля, че беше момента, в който отборът падна духом, мотивацията спадна. При 0:1 имахме шансовете, и греда ударихме. Излязохме доста мотивирани, но в крайна сметка дузпата обърна мача тотално в тяхна тяхна полза. За съжаление загубихме мач, в който можеше най-малкото да завършим наравно. 

- Прави чест на Козмин Моци, че си призна грешката и пое вината за дузпата. Каза ли това и пред отбора в съблекалнята?
- Не, докато бях в съблекалнята. Като за първи мач отборът изглеждаше добре. Да, има още какво да се желае - игрово и в кондицията. Доволен съм като за първи мач, въпреки резултата.

- Може ли да се каже, че прегоряха и че наказаните Кешерю и Натанаел липсваха?
- Всички футболисти на Лудогорец са равностойни и добри.
Липсваха естествено, нападател като Кешерю и динамичен бек като Натанаел. Но Лукас Саша се справи в зоната му. Не е това оправданието, просто головете си ги вкарахме сами.

- Почти e загубена битката. Може ли да се каже, че мачът в Милано ще бъде за честта?
- Естествено, отиваме, ако може да победим. Във футбола стават доста изненади и доста големи резултати. Няма какво да се лъжем, мачът е много тежък. Трудно се обръща при 0:3, и то в Италия, но поне да постигнем добър резултат - да победим.

- Унили ли са играчите?
- Не е приятно при такъв резултат. Осъзнават, че играха добре като за първи мач. 

- Страхувате ли се от конкуренцията на ЦСКА и Левски?
- Чак да се страхуваме е силно казано. Естествено, добри отбори, грандове. Цялото ми уважение към ЦСКА и Левски, но ние имаме най-добрия отбор и ще го покажем. Прави ми впечатление, че селекцията в тези отбори, многото привлечени футболисти, това от една страна е добре, ако вдигнат конкуренцията. Но ми се струва, че обиграността при тях ще е много по-трудна за разлика от нашия отбор.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор СЪЙКО СЪЕВ: