Лудогорец гостува на Милан в 1/16-финален реванш от Лига Европа. Целта на българския шампион е да излезе с чест от срещата с именития си съперник, след като преди седмица загуби с 0:3 в първата среща.

Треньорът на „росонерите“ Дженаро Гатузо даде почивка на част от основните си играчи и се очаква да направи ротация в състава. Стартовите 11 на италианския тим вероятно доста ще се различава от мача в Разград.

Лудогорец от своя страна разполага с най-доброто в състава си. Треньорът Димитър Димитров не може да разчита на наказания Клаудио Кешерю. През уикенда се контузи Лукас Саша. Аут е и Владислав Стоянов, който повече от година се възстановява от травма на коляното.

AC MilanМИЛАН – ЛУДОГОРЕЦLudogorets
(в първия мач 3:0)

Днес от 22:05 часа по БНТ 1 и БНТ HD
Милано, „Сан Сиро“
Съдия: Ундиано Майенко

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Милан: Дж. Донарума, Абате, Сапата, Романьоли, Антонели, Кеси, Монтоливо, Локатели, Кутроне, Борини, Андре Силва
Контузени: Колинич, Конти
Наказани: няма

Лудогорец: Броун, Сисиньо, Пластун, Форстър, Натанаел, Дяков, Анисе, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан
Контузени: Саша, Вл. Стоянов
Наказан: Кешерю

Баланс: 1 мач, 1 победа за Милан, г.р. 3:0

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Лудогорец е загубил само едно от десетте си гостувания в Лига Европа (вкл. в квалификационните кръгове) – 5 победи и 4 равенства. Единственото поражение е от Валенсия на 1/8-финалите през сезон 2013/14.
* Успехът в Разград беше първата пролетна победа на Милан в евротурнирите от 11 години. Това беше и най-голямата домакинска загуба на Лудогорец.
* „Росонерите“ спечелиха и петте си домакинства срещу български отбори.
* Лудогорец има победа като гост в Италия. Това е на 1/16-финалния реванш от Лига Европа през сезон 2013/14, когато се наложи с 1:0 над Лацио в Рим.
* Милан има само една загуба в последните си 19 домакински мача в Купата на УЕФА/Лига Европа. От друга страна спечели само две от последните си седем домакинства в елиминационната фаза.
* „Росонерите“ никога не са губили с повече от 0:2 в евротурнирите у дома.
* Милан не е спечелил само един от 16 сблъсъка, в които е постигнал победа като гост в първия мач. Единственият провал е за Суперкупата на Европа през 1994 г. - 0:1 от Парма.
* Лудогорец не е спечелил нито един от последните си шест мача в елиминационната фаза.
* В предишните 4 случая, когато „орлите“ губеха у дома в първия мач, винаги отпадаха.
* Сисиньо и Джоди Лукоки са на картон от наказание.

БЛИЦ ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА