Бордо официално потвърди, че е постигнал споразумение с българския шампион Луодогорец за привличането на Джонатан Кафу. 26-годишният бразилец ще премине утре задължителните медицински прегледи и в 15:30 часа българско време ще бъде официално представен като ново попълнение на „жирондинците”.

Френският елитен тим не обяви на каква стойност е сделката, но БЛИЦ вече съобщи, че тя би трябвало да е за рекордната за български клуб нетна сума от 7 милиона евро. Тя може да набъбне в зависимост от представянето на бразилеца при "жирондинците", тъй като в договора са залегнали и различни бонуси.

Бордо привлича голмайстора на Лудогорец за заместник на продадения в Наполи преди месец Адам Унас. За него "жирондинците" прибраха 10 милиона евро.

При това положение бразилецът отпада за мача за Суперкупата на България с Ботев (Пловдив) утре.

Сумата по трансфера на Кафу е рекордна на футболист от родното първенство в чуждестранен клуб. Предишният рекорд бе продажбата на Жуниор Кайсара от Лудогорец в Шалке 04 срещу 6 милиона евро.

Сделката бе улеснена от българския паспорт на футболиста, тъй като квотата на играчите извън ЕС бе запълнена по-рано във вторник от 23-годишния дефанзивен халф Отавио, който пристига от Атлетико (Паранаензе) с контракт за 4 сезона и трансфер от 5 милиона евро.

За трансфера на Кафу потвърди и самият Отавио. Дефанзивният халф се похвалил в родината си, че ще се събере със свой сънародник в „Бордо".

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка