Ръководството на Локомотив (Пловдив) ще води разговори с хърватите Никола Марич и Йосип Томашевич за прекратяване на договорите им.

Първият дойде на "Лаута" през зимата заедно с Един Бахтич, но не можа да се докаже в мачовете, в които получи шанс. Марич обаче е млад футболист и е доста бърз, което може да му помогне да си намери и нов отбор в България, пише "Меридиан Мач". Ако това се случи, може да се стигне и до вариант с преотстъпване поне до зимата, за да може след това отново да получи шанс да разкрие потенциала си на "Лаута". 

Марич може да играе, както по фланговете, така и на върха на атаката. Той е роден на 4 август 1997 година в Риека и е юноша на местния тим, но в родината си е играл в по-нискоразредни отбори.

Томашевич е на "Лаута" от миналото лято. Той бе сред играчите, на които Бруно Акрапович редовно залагаше, но показа и някои колебания. Агентите на 26-годишния ляв бек вече му търсят нов клуб, макар договорът му с Локо да изтича след година.

От "Лаута" се разделиха с Вилим Посинкович, а Банович, Асен Георгиев и Янко Ангелов не получиха предложения за нов договор. 

Миналият през Андерлехт Абделхаким Буна също е по-вероятно да не подпише нов контракт.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019