Локомотив (Пловдив) набор 2004 победи Левски (София) с 2:1 в първи 1/4-финал за Купата на БФС. Срещата се игра на изкуствения терен на „Лаута”, a головете за успеха вкараха Любомир Мерджанов и Тодор Павлов.

Срещата започна с шанс за гостите още в самото начало, но стражът на Локомотив Зиад Джарар се справи. В 20-та минута момчетата на Апостол Костадинов откриха резултата. След центриране от ляво на Петър Андреев, топката попадна в Любомир Мерджанов, който след кратко разбъркване в наказателното поле наказа столичани за 1:0. В самия край на полувремето Локомотив успя да удвои своята преднина. Тодор Павлов се оказа най-съобразителен след изпълнен ъглов удар и прати топката за втори път в мрежата на Левски за 2:0.

Второто полувреме стартира на високи обороти, а "черно-белите" можеха да увеличат своята преднина. Най-чистото положение се откри пред Петър Андреев, който от границата на малкия пеналт стреля право във вратаря на "сините". Въпреки добрата игра на Локомотив, гостите намалиха резултата в средата на втората част. Антоан Тонев с удар от дистанция оформи крайното 2:1.

Реваншът между двата тима е насрочен за следващия вторник (28.11) от 13:00 часа в София.